KANNETTAVA INFRAPUNASAUNA

KANNETTAVA INFRAPUNASAUNA
Kategoriassa: LIFESTYLE, KAUNEUS, KEHO

KANNETTAVA INFRAPUNASAUNA

Kaupallinen yhteistyö Life

Infrapunasauna on ihana, mutta entä kannettava versio? Meiltä löytyy kotoa saunasta infrapunapaneelit ja kun sain mahdollisuuden testata Lifen Radiant Health infrapunasaunaa, olin hiukan skeptinen – voisiko se olla yhtä hyvä, tehokas tai edes tarpeellinen?

infrapunasauna

Sauna saapui kotiin kätevästi postitse. Avasin laatikon ja kokosin saunan. Superhelppoa ja nopeaa. Tämän saunan voi kuljettaa minne vain ja sen käyttö on lievästi sanottuna nopeaa – kokoaminen ja purkaminen onnistuu minuutissa! Tilaakaan se juurikaan vie, alle 1 m2 ja yksi sähköpistoke riittää sen käyttämiseen. Yllätyin todella positiivisesti kun hiki virtasi nopeasti 65 asteisessa infrasaunassa – jäin kerrasta koukkuun. Laitoin saunan olohuoneeseen ja katsoin elokuvaa perheen kanssa samalla kun nautin infrapunasaunan hyvistä vaikutuksista. Käsireiät mahdollistavat myös saunomisen aikana vaikkapa kirjan lukemisen tai puhelimen selailun...

kannettava infrapunasauna

Infrapunasaunan lämmityselementit säteilevät infrapunalämpöä. Samaa lämpöä hehkuu nuotioista, ihmisistä ja auringosta (ei siis ole UV-säteilyä). Infrapuna lämmittää kehoa syvältä ja se voi edistää terveyttä monin tavoin. Todettuja hyötyjä ovat olleet muun muassa parantunut verenkierto, tehostunut kuona-aineiden poistuminen, kivunlievitys, tehostunut aineenvaihdunta, parempi ihon kunto, lisääntynyt energia ja parempi unenlaatu. Infrapunasauna eroaa perinteisestä saunasta, joka lämmittää ilmaa kehon ympärillä. Infrapunasäteily vaikuttaa suoraan kehoon, ja lämmittää kehoa viisi kertaa perinteistä saunaa syvemmältä. Olen aina ollut huono hikoilemaan, joten tämä tuntui pelastukselta – ero oli merkittävä ja hiki virtasi nopeasti.

infrapunasauna kotona

Infrapunalämpöterapia on kehitetty vuonna 1965 Japanissa, missä paikalliset lääkärit käyttivät sitä hoitotarkoituksissa. Patentin rauettua teknologia oli vapaasti kaikkien käytettävissä. Viime vuosina sitä on hyödynnetty erilaisissa terapeuttisissa tarkoituksissa, kuten infrapunasaunoissa ja keskoskaapeissa. Radiant Health infrapunasauna on niin kutsuttu FIR-sauna (Far Infra Red), sillä sen aallonpituus on 5-15 mikrometriä. Näillä aallonpituuksilla keho katsotaan luovuttavan ja vastaanottavan infrapunalämpöä ulkopuolelta, jolloin hyöty terveydelle on paras mahdollinen.

infrasauna
kotikäyttöinen infrsapunasauna

Ihmiskehossa on keskimäärin 2,6 miljoonaa hikirauhasta ja syystä. Lämmönsäätelyn lisäksi hiki erittää ulos elimistöstä kuona-aineita. Hikoilu on elimistön yksi tapa vapauttaa kuona-aineita. Päivittäin kehoomme muodostuu monenlaista jätettä, kuonaa ja ulkopuolelta tulevia myrkkyjäkin kertyy kehoomme nauttimastamme ruoasta ja esimerkiksi ilmansaasteista – hikoillessa keho voi vapauttaa niitä ja keventää toksiinikuormaa. Hikoillessa iho aukeaa, uusiutuu ja samalla myös puhdistuu. Saunan ja hikoilun jälkeen otan lyhyen suihkun, sen jälkeen fiilis ihossa ja kehossa on ihanan raikas. Vettä kannattaa nauttia riittävästi saunan aikana ja sen jälkeen, jotta nestetasapaino pysyy hyvänä ja puhdistuminen tehostuu. Mukaan voi myös laittaa ripauksen suolaa tai elektrolyyttijauhetta.

sauna

kannettava infrapunasauna

Sauna lämpenee 65 celsiusasteeseen 5-10 minuutissa ja kuluttaa sähköä 0,9 kW tunnissa. Sauna on laadukas ja siinä on kahden vuoden takuu. Itselleni tästä tulee ehdottomasti viikoittainen hyvinvointiteko – yksi asia hiukan harmittaa, tämä olisi ollut ihana jo talven pakkasilla... : ) Monet haluaisivat saunan, mutta kotoa ei löydy sille tilaa tai budjetti tulee vastaan. Tässä tapauksessa Radiant Health infrapunasauna voisi olla ratkaisu. Se on kätevä, tehokas ja hinnaltaan maltillinen. Sen voi myös ottaa mukaa hotelliin, mökille tai minne vain reissuun – ihanaa, eikö? Rakastan erilaisia itsensähoitoon tarkoitettuja välineitä, mutta ne usein jäävät pölyttymään nurkkiin tai kaapin perukoille, mutta nyt jo tiedän ettei tämä ei varmasti jää! Kuten ehkä tämä kirjoitus antoikin jo ymmärtää, alun skeptissyydestäni huolimatta ihastuin tähän ja Radiant Health infrapunasauna jää varmasti viikottaiseen käyttöön.

detox

ARVONTA!

INSTAGRAMIN puolella on ihana GIVEWAY! Saan arpoa jollekin teistä Life tuotepaketin, joka sisältää 100 € arvosta hyvinvointia ja terveyttä tukevia tuotteita! Kurkkaa siis IG-tili @karitatykka ja osallistu!

 

Onnea matkaan ja ihanaa päivää kaikille!
Karita

 

 

 

kuvat: Emma Ronkainen

1 vuosi sitten
Kommentit
Helena
1 vuosi sitten klo 10.39
Hei Karita. Silmiini osui Lifen sivulta juttu tästä telttasaunasta ja tietysti innostuin. Onko edelleen käytössä ja koska sinulla on vertailupohjaa varsinaiseen saunaan niin toimiiko tämä oikeasti. Saunassa olen myös itse käynyt, mutta olishan tämä kätevä.
Johanna
1 vuosi sitten klo 14.34
Hei Helena. Karita ei ole näköjään vastannut kysymykseesi, mutta huikkaan tähän oman kokemukseni. Meillä on ollut tämä telttasauna nyt jokusen kuukauden ja olemme olleet tyytyväisiä. Emme jaksaneet vielä ruveta rakennuttamaan kotiimme varsinaista infrapunasaunaa, joten tämä oli hyvä vaihtoehto tässä vaiheessa. Hyvin toimii, lämpenee nopeasti, on kevyt siirtää ja saa hien virtaamaan.
Karita
1 vuosi sitten klo 19.20
Kiva kuulla, myös itselläni aktiivisessa käytössä vaikka normi saunasssakin on infrapunapaneelit – tässä voi kätevästi olla samaan aikaan perheen parissa ja esimerkiksi katsoa elokuvaa. : ) Karita
Suvi
1 vuosi sitten klo 18.05
Ulkoa näyttää hyvältä mutta entä sisäpuoli? Ja miten sisäpuolen siivoaminen ?
Karita
1 vuosi sitten klo 19.19
Sisäpuolella pidän istuimella aina pyyhettä. Huolellinen kuivatus on oleellista ja minulle myösse, että menen saunaan puhtaana. Iloa, Karita
Hannele ingman
2 kuukautta sitten klo 18.03
Hei , mikä on saunan hinta? Onko mahdollista saada aukoilla jalkoja varten.minulla on polvissa keinonivelet, joten tavallinen infrasauna e i käy.luusolut kuolee +48 asteessa.saisinko valmistajan tiedot. H.i