PARAS MAJONEESI

PARAS MAJONEESI
Kategoriassa: RUOKARESEPTIT

PARAS MAJONEESI

Paras majoneesi syntyy helposti muutamasta raaka-aineesta. Reseptistäni on syntynyt hitti, jota valmistuu lukuisissa keittiöissä joka päivä. Resepti löytyy Hyvä elämä, ravintoa keholle ja mielelle -kirjastani ja koska sitä kysytään useamman kerran viikossa, jaan sen nyt myös täällä. Kun kerran valmistaa majoneesin itse, ei enää koskaan osta sitä kaupasta – niin kävi ainakin minulle. Itse asiassa en aiemmin edes kovinkaan paljon pitänyt majoneesin mausta, mutta kun raaka-aineet ja maku napsahtivat kohdalleen, olin myyty. Tänä päivänä majoneesia menee miltei joka päivä, se kun tuo makua ja sopii moneen erilaiseen ruokaan. Itse nautin sitä salaattien kanssa, rapujen kaverina, erilaisten tuoreiden ja raakojen kasvisten kanssa, juuriselleriranskalaisten kanssa jne... Maku on ihana, eikä tarvitse nauttia e-koodeja ja muuta moskaa. Eikä tähän kyllästy koskaan, sillä maustamalla se muuntuu moneksi. Omat maustesuosikkini ovat valkosipuli ja savustettu paprika/chili, mutta monia muitakin mausteita voi kokeilla.Kokeile ja ihastu!
Karita

 

 

PARAS MAJONEESI

(noin 3 dl)

 1 luomulaatuinen kananmuna
2 tl valkoviinietikkaa
1⁄4–2 tl Dijon-sinappia (itse laitan aina reilusti)
1⁄4 tl laadukasta ja hyvän makuista suolaa
2 1⁄2 dl mietoa oliiviöljyä

Vinkki! Majoneesissa ei kannata käyttää voimakkaan makuista neitsytoliiviöljyä, sillä öljy määrittää aika lailla koko majoneesin maun. Oma valintani on Borges Extra Mild -oliiviöljy, joka toimii tässä reseptissä erinomaisesti 

 

1. Lisää kaikki raaka-aineet aineslistan järjestyksessä kapeaan ja korkeaan, sauvasekoittimen mukana tulleeseen astiaan. Anna ainesten seistä astiassa noin 1 minuutin ajan, jotta öljy erottuu.
2. Aseta sauvasekoitin tukevasti purkin pohjaan. Kytke päälle ja pidä painettuna täydellä teholla purkin pohjaa vasten vähintään 10–15 sekuntia. Kun majoneesi alkaa emulgoitua ja sakeutua, liu’uta sauvasekoitinta hitaasti ylös ja alas, jotta öljy pääsee hiljalleen sekoittumaan kanamunaan ja kaikki ainekset sekoittuvat keskenään. Älä hätäile. Kun majoneesi on sekoittunut paksuksi ja tasaiseksi, tarkista maku ja muokkaa tarpeen mukaan.
3. Laita lasiseen, kannelliseen säilytysastiaan ja säilytä jääkaapissa. Kotitekoinen majoneesi pysyy tuoreena enintään viikon ajan!

 

Vinkki! Itse valmistan majoneesin useimmiten suoraan sellaiseen lasiseen purkkiin, jossa myös aion säilöä sen. Valmistuksen jälkeen kansi kiinni ja jääkaappiin – kätevää!
Kuvat: Emma Ronkainen

1 vuosi sitten
Kommentit
Kurre
1 vuosi sitten klo 9.39
Tätäpä koitan ihan lähiaikoina, uskoisin että mäkin osaan tehdä tuon...
Karita
1 vuosi sitten klo 14.19
Suosittelen. Malttia vain kun nostat sekoittimen pohjasta ylös ja tehokas sauvasekoitin on tarpeen. : )
Nina
1 vuosi sitten klo 16.52
Tämä onnistuu aina! Käytän avocadoöljyä, sopii mielestäni tähän tarkoitukseen hyvin ja on sopivan mieto :)
Karita
1 vuosi sitten klo 14.37
Ihanaa! Avokadoöljykin sopii, väri tosin muuttuu ja makukin on hiukan erilainen. Kivaa vaihtelua sekin. Iloa! Karita
Salena
1 vuosi sitten klo 12.11
Hei!Mitähän oli pielessä kun majoneesi ei paksuuntunut lainkaan vaikka koitin olla maltillinen.
Karita
1 vuosi sitten klo 15.11
Moikka, Kaksi vaihtoehtoa – joko nostit sauvasekoittimen pohjasta ylös liian nopeasti tai sitten sauvasekoittimen teho ei riitä. : ) Muuta en keksi... Toivottavasti onnistuu vielä ja saat ihanan täyteläisen koostumuksen. Jos teillä lukijoilla on jotakin täsmävinkkejä, niin laittakaa tulemaan : ) Iloa, Karita
Sirpa Kinnari
11 kuukautta sitten klo 12.50
Hei, tänään täällä kävi samoin, että jäi liruksi, vaikka just ohjeen mukaan tehtiin. Lisättiin toinen muna ja sitten onnistui. Syyksi epäillään liian tuoreita munia?
Salena
1 vuosi sitten klo 7.48
Nyt onnistui!Ja kuinka hyvää!
Nina
1 vuosi sitten klo 16.49
Voi ei, oli tänään tarkoitus tehdä majoneesi mutta, valkoviinietikka puuttuu!!! Punaviini-, balsamiviini-, omenaviini- ja väkiviinaetikkaa kyllä löytyisi. Mahtaisiko jokin näistä toimia tässä?
Henna
11 kuukautta sitten klo 15.03
Aivan ihanaa! Olen kokeillut avocadoöljyllä ja miedolla oliiviöljyllä. Mieto oliiviöljy on mielestäni hiukan parempi. Käytin omenaviinietikkaa.
Karita
8 kuukautta sitten klo 19.17
Kiva kuulla! Itse käytän aina valkoviinietikkaa ja Borgesin extra mild oliiviöljyä. Joskus korvaan osan oliiviöljystä MCT-öljyllä. : ) Karita
Emilia Andelin
10 kuukautta sitten klo 14.25
Mitä mietoa oliiviöljyä suosittelet?
Karita
8 kuukautta sitten klo 19.24
Tähän aina Borges extra mild, joskus korvaan osan myös MCT öljyllä. : ) Karita
Ketokokki
6 kuukautta sitten klo 18.49
Mainitset valkosipulin ja savustetun paprikan hyvinä majoneesin makuina. Paljonko mittaat näitä tuonne sekaan? Lisätäänkö nuo mausteet suolan kanssa samaan aikaan?
Karita
3 kuukautta sitten klo 14.23
Moikka, Mausteet vasta valmiiseen majoon ja oman maun mukaan. : ) Iloa, Karita