KETOGEENINEN PUNACURRY

KETOGEENINEN PUNACURRY
Kategoriassa: RUOKARESEPTIT

KETOGEENINEN PUNACURRY

VEGAANINEN JA KETOGEENINEN PUNACURRY – LÄMPÖÄ PAKKASPÄIVIIN

 

Vegaaninen ja ketogeeninen punacurryresepti syntyi pikaruokana maanantain myöhäiseksi lounaaksi saapuessani palavereista kotiin ihanan nälän saattelemana. Kurkkasin jääkaappiin mitä löytyy ja noin 20 minuuttia myöhemmin lautasellani oli vegaaninen ja ketogeeninen punacurry. En ole laskenut ruoan makroja (sillä olen laiska niissä), joten en ole täysin varma ruoan "virallisesta ketogeenisyydestä", mutta ainakin erittäin vhh:n ruokavalion piiriin tämä menee mainiosti. Itselleni ketogeeninen ruokavalio ei ole päivittäistä – menen ruokailuni kanssa fiilispohjalla ja pyrin tarjoilemaan keholle ja mielelle kulloinkin parasta tarjolla olevaa vaihtoehtoa, ilman stressiä. : )


Voit tehdä tämän punacurryn myös vaikka kukkakaalilla tai parsakaalin ja kukkakaalin yhdistelmällä. Vegaaninen ja ketogeeninen punacurry toimii sellaisenaan tai esimerkiksi riisin kanssa nautittuna, mikäli et ole ketogeenisellä ruokavaliolla. Itse kaipasin ruokaani lisää proteiinia ja söin ruoan kanssa kaksi kananmunaa. Myös esimerkiksi erilaiset pavut voisivat olla ihana lisä annokseen.


Vegaaninen ja ketogeeninen punacurry on helppo ja nopea valmistaa sekä sen voimakkuutta on helppo säädellä oman maun mukaiseksi. Reseptistä riittää kahdelle, toki riippuen siitä minkä kanssa punacurryn nauttii. Itse söin tämän annoksen kokonaan yksin, koska kehoni huusi sitä – lämpöä ja reilusti ruokaa... Vegaaninen ja ketogeeninen punacurry onkin ihanaa ruokaa kylmiin pakkaspäiviin ja hellivää sekä helposti sulavaa syötävää ihaniin talvi-iltoihin.

Kokeile ja kerro mitä pidit.
Iloa ja herkullista viikkoa!
Karita 

VEGAANINEN JA KETOGEENINEN PUNACURRY

(noin kahdelle)

2 dl vettä
3–4 dl parsakaalin kukintoja
kourallinen pinaattia
kourallinen thai-basilikaa
4 rkl kookosöljyä
pieni sipuli
1 tl puristettua valkosipulia
1 tl raastettua inkivääriä
1 tl soijakastiketta
2 rkl punaista currytahnaa
2–2,5 dl kookoskermaa (rasvapitoisuus noin 28 %)

Kuori ja siivuta sipulit sekä raasta inkivääri. Kuullota sipuli pannulla kahdessa ruokalusikallisessa kookosöljyä kunnes sipuli pehmenee.
Lisää puristettu valkosipuli ja paista hetki. Lisää punacurrytahna ja kuumenna noin minuutti, jotta aromit nousevat esiin. Lisää parsakaalin kukinnot, vesi, kookoskerma ja kookosöljy. Kiehauta.
Lisää pinaatti ja thai-basilika. Anna kiehua hiljalleen noin 10 min.
Nauti sellaisenaan tai jonkin lisukkeena.
Kuvat: Emma Ronkainen

9 kuukautta sitten
Kommentit
Hoo
9 kuukautta sitten klo 17.33
Hei, Olisiko mahdollista saada vihreän curryn ohje vanhasta blogista nykyisille sivuille?
Karita
9 kuukautta sitten klo 9.29
Heippa Alisa! Kyllä on – vielä en osaa sanoa milloin, mutta pyrin sen tänne mahdollisimman pian laittamaan. : ) Iloa, Karita
Alisa
9 kuukautta sitten klo 10.37
Ja toivoisin muitakin reseptejä vanhoilta sivuilta tänne. Tosi tylsää, kun reseptit ovat jääneet käyttöön, mutta nyt ne häviävät netistä. Pitänee etsiä muualta sitten vastaavia reseptejä. Esimerkiksi majoneesireseptisi on ollut säännöllisessä käytössä. Kiitos kivoista resepteistä ja toivottavasti kaikki ne palaavat tänne uusille sivuillekin pian :)
Karita
9 kuukautta sitten klo 10.08
Moikka! Reseptien siirto vie aikaa (niitä on aivan älytön määrä usean vuoden ajalta) ja jokainen tulee laitta yksitellen tänne, joten toivon malttia – uusia ja vanhoja tulee tänne kyllä... Varmasti luvassa herkkureseptejä suolaisia ja makeita, vanhoja ja uusia! Iloa Karita
Karita
9 kuukautta sitten klo 9.31
Kiitos palautteesta. Majoneesin resepti löytyy helposti IG TV:n puolelta @karitatykka ja varmasti jossain kohtaa täältäkin. Reseptien siirto vie aikaa (niitä on aivan älytön määrä usean vuoden ajalta) ja jokainen tulee laitta yksitellen tänne, joten toivon malttia – uusia ja vanhoja tulee tänne kyllä...
Anna-Mari
7 kuukautta sitten klo 12.22
Tää punacurry on aivan taivaallisen hyvää!! Kiitos näistä resepteistä. Parasta, että reseptit tulee pikkuhiljaa niin voi testailla järjestyksessä.
Karita
7 kuukautta sitten klo 13.36
Eikö! Ihana kuulla että myös siellä tykätään. Iloa, K
Taina
6 kuukautta sitten klo 16.01
Ihana ohje! Herkullista tulee hieman soveltamallakin, mutta kiinnostaisi silti paljonko kookosvoita olisi tarkoitus laittaa? Se kun puuttuu tuosta raaka-ainelistasta. Tähän mennessä olen vain jättänyt sen pois ja näinkin tosiaan maistuu mainiosti :)
Karita
6 kuukautta sitten klo 15.13
Moikka! Voihan sen poiskin jättää. Minusta se tuo lisää thai-ruoan makua. Kuumennan siis mausteet ja sipulit siinä ja käytän koko ruokaan noin 1 rkl kookosöljyä. Makuasia ja riippuu myös tuotteen mausta. Iloa, Karita
Taina
1 kuukausi sitten klo 17.01
Ohjeen loppupuolella pyydetään lisäämään kookoskerma ja kookosvoi ja tämä kookosVOI (ei kookosöljy) siis puuttuu raaka-aineluettelosta ja kiinnostaisi tietää paljonko sitä olisi tarkoitus lisätä.
Karita
1 kuukausi sitten klo 19.22
Kookosöljyä tarkoitin siinä. : ) Myös kookosvoita (eli kookjosmannaa) voi kookosmaidon sijaan käyttää. Iloa, Karita
Taina
1 kuukausi sitten klo 16.58
Reseptihän siis tosiaan on mainio ja palaan siihen aika ajoin edelleen, vielä 5 kk jälkeenkin ensi-ihastumisesta :)
Karita
1 kuukausi sitten klo 19.21
Samoin – en kyllästy ikinä! : ) Karita
Sanna
1 kuukausi sitten klo 11.54
Tämä kuulostaa herkulliselle ja ihanan lämmittävälle näin syksyn viileisiin! Voiko pähkinäallergikko käyttää muuta kasvikermaa, vai muuttuuko maku liiaksi?
Karita
1 kuukausi sitten klo 14.37
Heippa! Oletko siis allerginen myös kookokselle? Jos, niin kai sen voi korvata, mutta thairuoalle tyypillinen maku kyllä jää uupumaan. Voihan toimiakkin, en ole koskaan kokeillut. : ) Kerro, miten toimi, jos kokeilet. Iloa, Karita